torsdag 10. juni 2010

It's the diggy diggy doc, yaaah!
"Who Shot J.R.? I did, right in the melon
So I could own a ranch and start fuckin' Sue Ellen"


Redman er en av de morsomste rapperne noensinne, og er i tillegg noe så sjeldent som en MC som har holdt nivået oppe i nesten 20 år. Han har hatt et par hits, dukket opp på en Christina Aguilera-sviske, og har spilt i noen filmer - men har hele tiden bare gjort sin greie.

Et godt eksempel på hvor jordnær denne fyren er, er den hysteriske episoden av MTV Cribs som mildt sagt skiller seg ut i forhold til andre rapperes opptreden i denne serien. Redman, eller Reggie Noble som han egentlig heter, tar seg ikke bryet med å proklamere hvor "real" han er - for ham er det en naturlig del av hvorfor han har blitt så populær som han er.

Det er ni år siden 2001, og back then gikk jeg siste året på ungdomsskolen. Malpractice ble sluppet og var det første Redman-albumet jeg ble kjent med (kanskje med unntak av samarbeidet med Method Man). De fleste coverne til Redman er litt forskrudde på et eller annet vis, men dette tar nok kaka. Figuren som ligger i sentrum av bildet er Redman i animert utgave, en figur som dukket opp i videoer og på covre før denne skiva. Den virkelige Redman står ved siden av, sammen med dvergsykepleieren.

Dette er ikke Redmans beste skive, men det er flust med kule låter og ikke minst morsomme skits, som "Who Wants To Fuck A Millionaire" og "Jerry Swinger Stickup". De beste låtene er de som følger den ganske enkle, men funky modellen som produsent Erick Sermon alltid har fulgt (både for Redman og Sermons gruppe EPMD).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar