onsdag 2. juni 2010

Ay, meit!


Mye britisk hip-hop er utvilsomt friskere i stilen enn hva som kan sies om tilstanden over Atlanteren. Det kan virke som om forholdet til hip-hop som regelverk har vært litt mer avslappet enn i USA (skyldes det den velkjente "britiske humoren" som vi i Norge elsker?) - mange har blandet hip-hop'en med mye annen musikk, ofte med stort hell.

Da London Posse slapp albumet Gangster Chronicles i 1990, hadde de holdt på en stund som gruppe i et England som for alvor begynte å forme et hip-hop-miljø. Albumet låner fra andre stilarter som reggae og dancehall, i tillegg til oppskriften fra datidens amerikanske østkyst-rap. Gruppa slapp bare denne ene fullengderen, med dette artige coveret. Som tittelen antyder så smått er dette ganske hardcore saker, men samtidig er Rodney P, Bionic og DJ Biznezz til tider festlige, og ikke minst tro mot britiske forhold: Her forekommer det ingen kopiering av amerikanske tilstander, mer en bruk av formen for å tilnærme seg sosiale forhold og virkelighet i England.

Gangster Chronicles ble sluppet på ny for noen år siden, i en utgave der man får med klassikeren "How's Life in London" og et par andre bonusspor. Rodney P har fortsatt som soloartist, for dem som vil høre mer av hans fete London-slangifiserte flow.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar