lørdag 5. juni 2010

I toner og ord!


Etter det forrige, relativt lange innlegget (som dog absolutt bør leses!), følger jeg nå opp med en kortere og mer reinskåret variant igjen. Coveret: Daedelus' debutalbum Invention. Her matcher både tittel, cover og musikk ypperlig: Daedelus ville som undertegnede bli oppfinner da han var ung, noe som i likhet med undertegnede ikke ble en realitet. Vel, noe av en oppfinner ble han da likevel (Daedelus, altså), da han med sin brede musikalske bakgrunn lager en ganske lavmælt form for musikk iblandet mange forskjellige uttrykk og tradisjoner.

Mannen har visstnok tatt navnet sitt fra - hold deg fast:

1. Gresk mytologi, der Daedalus var en kjent oppfinner.
2. Karakteren Stephan Dedalus i James Joyces A Portrait of the Artist as a Young Man
3. Et skip i den japanske tegneserien Robotech.

Han har vært signet på litt forskjellige selskap, bl.a. Ninja Tune som i likhet med Stones Throw har gitt husly til mer alternative hip-hop-artister, i tillegg til annen kul musikk. På platen Exquisite Corpse (som ikke ble gitt ut på Ninja Tune) har Daedelus jobbet med en del rap-artister og beveget seg i litt mer strukturert hip-hop-landskap. Ingen grunn til å nøle med denne platen heller.

1 kommentar:

  1. ey yo fant ikke denne skiva noe sted (men har funnet de fleste andre av P-Daedy sine albumer). wanna hook me up for gratis hygge?

    SvarSlett