tirsdag 5. oktober 2010

Whatever, man


Denne gang gjør jeg det enkelt, selv om coveret er riktig så kult: Det er rett og slett snakk om Pilot Talk, en av årets beste rap-plater så langt. Selv om den ikke har fått så altfor mye oppmerksomhet.

Det passer egentlig fint. Curren$y er en ganske non-chalant rapper som med sin slepende og ganske unike flow skaper hverdagslige bilder av røyking i sofakroken, x-box, giddalaus henging rundt i amerikanske småbygater og den likegyldige lykken i det sedvanlige. Samtidig får han det hele til å høres kult ut, og på "Seat Change" klarer ikke en gang selveste Snoop Dogg å følge opp stemningen Curren$y skaper med første vers. Kanskje han har blitt for stor til å relatere?

Skiva er distribuert gjennom Def Jam, så jeg håper ikke Jay-Z legger sin klamme hånd over Curren$y og at han med tid og stunder beveger seg bort fra hverdagens utgangspunkt. Det er produsentlegenden Ski Beatz som har produsert Pilot Talk, en mann som har hatt et solid oppsving i det siste og gjort mye fint for MC's i Curren$ys gate. Blant annet Big K.R.I.T. og Smoke DZA som begge dukker opp på en låt sammen på pilotplaten.

Yiiiieeeeah!

(Oppdatering: denne videoen dukket opp på Pitchfork i dag. Sjekk ut Curren$y spliff da doobie og spytte fristil over en luftig beat.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar