fredag 6. august 2010

Tilbakelent, med støt av galskap


Dette coveret er ikke bare snålt og artig, det huser også en skikkelig fin plate. Heltah Skeltah debuterte med Nocturnal i 1996, og er nå som da en del av kollektivet Boot Camp Clik.

For en tid tilbake skrev jeg om et cover av gruppa OGC, en gjeng som også sto i ledtog med samme klikk. Lydbildet på Heltah Skeltah-platen er ganske likt som OGCs, det er tung bass, søvnige melodilinjer og forbausende råe rim. Rock og Ruck er imidlertid mye bedre MC's enn OGC sine medlemmer, og Ruck - også kjent som Sean Price - har blitt en undergrunnsfavoritt hos mange også som soloartist de siste årene.

Rock ble på sin side for noen år siden arrestert for noe uoppgjort murder/pimp-relatert fra fortiden, men slapp ut ganske kjapt etterpå - i god tid før Heltah Skeltah gjenforentes med sin 2008-skive D.I.R.T.. Dette, gruppas navn og deres til tider galskaps-, hasj- og tøffhetsrelaterte tekster, gjør at det avslappede utfylles av litt mer spennende tekstinnhold. Først og fremst på platen med laserflaggermuscoveret.

Forresten: Det er bare å kommentere til krampa tar en. Vet at en del leser bloggen (4 real) og i starten var jeg litt dårlig med å svare. Ikke for å være Tor Tør i Topp, men jeg skal være mer on point denne gang. Holla!

2 kommentarer: