mandag 23. august 2010

En funky tur gjennom Comptons gater


Jeg holdt på å poste dette coveret for en god stund siden, men ble så opphengt i den optiske labyrinten med albumet i baksetet at jeg til slutt droppet hele greia. Ganske morsom løsning, spesielt med tanke på at dette er ganske standarisert, gangsterfisert vestkyst-rap fra det tidlige nittitall.Men man var kanskje generelt mer kreativ med cover-art før? I alle fall innen hip-hop, kan det virke som.

At dagens plate betegnes som "standarisert" betyr ikke at Music To Driveby er en tam skive. Det var Comptons Most Wanteds tredje fullengder, og kanskje deres beste. Det kule overet med sin antydning i både bilde og tittel, er en god indikator for låtene her. Med MC Eiht i spissen blir man med gjennom Compton, Los Angeles, gater, i strøk der man fort kan se andre kjente rappere hengende rundt på gatehjørnene. Pistoler og gjengmentalitet spilles ut over tøffe, men funky og sløye beats.

Mitt første møte med MC Eiht i CMW var gjennom filmen Menace 2 Society, en skildring av harde LA-kår på hip-hop-bunn, som gjorde stort inntrykk på en fersk rap-elsker fra et møblert hjem. MC Eiht hadde en rolle i filmen, sammen med et par andre kjente west coast-fjes, og hadde også den kule låta "Streiht Up Menace" på soundtracket. Fun fact: 2Pac skulle egentlig ha en rolle i Menace 2 Society, men fikk sparken etter en slåsskamp med en av regissørene.

For en del år siden slapp Comptons Most Wanted en samleplate kalt When We Wuz Bangin' - The Hitz - en dårlig markedsføringsstrategi for videre utgivelser, men samtidig en ærlig innrømmelse av at de gylne dagene var forbi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar