mandag 5. juli 2010

Hvem er mannen?


Isaac Hayes vil først og fremst bli husket for to ting: rollen som kokken i South Park og soundtracket til Shaft. Men da han døde for snart to år siden var det grunn til å vise ham respekt for flere ting, selv om hans engasjement i scientologi-kirken fortjener litt skepsis.

Hayes var en av hovedgrunnene til at legendariske Stax Records nå fortjener å bli nevnt i samme åndedrag som Motown. Hayes slapp sine mest kjente plater under sørstatsbaserte Stax, før selskapet kom i økonomiske vansker og frigjorde Memphis-bamsen fra kontrakten. Da formet han sitt eget selskap - og tok steget inn på diskotekets blinkende dansegulv.

Et ganske vellykket steg, selv om de påfølgende disco-platene ikke er like anerkjent som de mer klassiske soul-greiene Hayes gjorde i starten av sin karriere. "Black Moses", som han kalte seg, har en rekke merkverdige covere på samvittigheten - noen hysterisk morsomme, noen litt skumle, noen bare veldig random. Coveret til Juicy Fruit (Disco Freak) fra 1976 er verdig et litt godmodig smil, vil jeg påstå, og er dessuten er ganske ålreit plate, der Hayes tidvis også beveger seg litt vekk fra disco-musikken. Frik ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar