fredag 9. juli 2010

Bilglad konge


På min liste over MCs med kule stemmer kommer King Tee høyt opp. Og som Guru fra Gang Starr (R.I.P.) sier:

It's mostly tha voice, that gets you up
Mostly tha voice, that makes you buck
A lot of rappers got flavor, and some got skills
But if your voice ain't dope then you need to chill


Morsomt nok hadde Guru en av de mest monotone stemmene noensinne - karakteristisk var den dog uten tvil. Men dette skal ikke handle om Guru, det skal handle om King Tee, mannen som er glad i å ha biler på coverne sine. Hans debutalbum er intet unntak (her kalte han seg King T), der en sweet ride pryder deler av coveret. Ikke for å overanalysere, men jeg synes dette bildet - som det er lett å overse i jungelen av mange merkelige plateomslag - nesten minner litt om et Edward Hopper-maleri, i all sin renhet og stiliserte komposisjon.

King Tee er kanskje vel så kjent for sine gjestevers på låter av et utall andre artister, hvor jeg personlig alltid spisser ørene ekstra når han dukker opp med sin halvhese, helfunky flow. Soloskivene hans er imidlertid heller ikke verst, og debutplaten Act A Fool fra rap-gullåret '88 er verdt å få med seg. Her er det tunge basslinjer og minimalistiske funk-samples nok til å vippe på hodet - selv om hans mest kjente låter som "Super Nigga" og "Played Like A Piano" ikke er å finne på denne platen. Sjekk forresten også ut denne låta fra en samleplate med forskjellige artister som kom i 2001 - en utrolig fin og avbalansert sak som rager helt i toppen for min del. Og jeg har hørt mye hip-hop.

3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Jeg liker at du trekker paralleller mellom Edward Hopper-bilder og hiphop-cover, og jeg liker at du linker direkte til låter. Særlig når sammenligningen er god, og låta er fet. Yu ruul :)

    SvarSlett
  3. Takk. Ja, jeg flytter grensene gradvis etter min pakt med blogg-monsteret. Skal bruke linx oftere.

    SvarSlett