søndag 25. juli 2010

Lespende, men veldig hetero hardhaus


En klassiker denne gang. Når man forstår hva som skjer på coveret til Kool G. Rap & DJ Polos Live and Let Die (1992), sprer det seg en lett uggen følelse i kroppen. Til gjengjeld er platen en av duoens beste, og til tross for at den inneholder noe tekstmateriale like kynisk som omslaget, er den likefullt en energiinnsprøytning i form av sparkende, knallhard hip-hop.

Kool G. Rap er egentlig en ganske skremmende skikkelse - han er høy, kraftig og har et truende fjes, og tekstene står ikke tilbake. En av de første låtene jeg hørte av ham var "Talk Like Sex", der en opp-tempo, funky beat legger grunnlaget for G. Raps hysteriske tekster. Det nytter egentlig ikke å komme med noe utdrag, siden hele låta er en endeløs rekke av punchlines som får deg til å måpe i sjokk og bryte ut i latter. Kool G. Rap etterlater blod på madrassen din, han penetrerer deg til øyeeplene dine spretter ut, damene er på penisen hans som en kebab.

Sex-klassikeren er dog ikke å finne på dagens utvalgte plate, som er en av de beste G. Rap og hans DJ ga ut. Her tas det få, om ingen pauser - tungvekteren spytter seg lespende gjennom det ene rytmemaskineriet etter det andre. Ingen kompromisser blir inngått, og blant godlåtene er "On The Run" der rapperen er på vei med kriminelt gods, ei dame, og stress hakk i hæl; den sløye klassikeren "Ill Street Blues"; og "Operation CB" der kompisen hans stadig prøver å sabotere vår manns planer om å nedlegge booty.

Med sin karakteristiske stemme og forrykende flow, er Kool G. Rap en av historiens mest legendariske MC's. Live and Let Die er et godt eksempel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar