søndag 4. april 2010

Karikert skrekkrap


Det er ikke bare Madlib som har mange alias. En annen mann med mange navn er Kool Keith, tidligere medlem av den legendariske gruppa Ultramagnetic Mc's.

Hip-hop og tegneserier har en tendens til å krysse samme veier og bytte samme hender, og Kool Keith er blant artistene som til tider har en særdeles tegneserieaktig tilnærming til musikken sin. Blant hans soloprosjekter er Dr. Octagon, en figur som... jeg siterer fra Wikipedia: "Dr. Octagon is an extraterrestrial time traveling gynecologist and surgeon from the planet Jupiter."

Uansett - denne doktoren ble avlivet av et av Keiths andre alias, en annen doktor, nemlig Dr. Dooom, i begynnelsen av platen First Come, First Served. Hovedpersonen Dr. Dooom er en ustabil seriemorder, og hans hysteriske historier utspilles over beats som drar veksler på gamle skrekkfilm-soundtracks. Noen mener coveret til First Come, First Served er en parodi på coverne til plateselskapet No Limit, der blant annet Snoop Dogg en gang holdt hus. Det hevdes også at skiva og Dr. Dooom-aliaset er Kool Keiths oppgjør med en fornøyd fanskares mottagelse av hans forrige prosjekt, som var mer streit hip-hop igjen. Kult og krazy cover, i alle fall, der Dooom viser fram en deilig rotteburger mens en gorilla og andre rariteter viser seg fram i bakgrunnen. Coveret er ganske beskrivende for musikkens innhold, den gir en pekepinn omtrent slik en filmplakat gjør for filmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar