onsdag 21. april 2010

Bisarre turer


The Pharcyde er en av mine favorittgrupper, til tross for at de ikke har gitt ut så mange album. De to første er imidlertid streite hip-hop-klassikere, der jeg holder Labcabincalifornia for å være det sterkeste. Der er det J. Dilla som står for mesteparten av produksjonen, som er adskillig mer laidback og tidløs enn sin forgjenger.

Men debutalbumet Bizarre Ride II The Pharcyde er på sin side mye mer originalt, vilt og sprøtt - en skive som står i stil til sin cover art. Fatlip, Bootie Brown, Slim Kid Tré og Imani sitter i en vogn på vei inn i en krazy verden. Og det ser ut som om de er stimulert for turen.

Det jazzete og funky lydbildet beveger seg i fri flyt mellom høyt og lavt tempo, mens karene legger vers utelukkende bestående av ya mama-jokes (i låten.. "Ya Mama"), legger melankolske synge-hooks på "Passing Me By", snakker om at det er "Otha Fish" i havet selv om en pen pike forduftet, og om røyking i "Pack The Pipe", som ikke bare er tøysete. Dét er derimot mange av pausene innimellom låtene, som fylles av mye sprudlende sprøyt.

Med unntak av Fatlip møttes alle som dansere før de "turned rappers", og i den Spike Jonze-regisserte videoen til "Drop" fra Labcabincalifornia kommer dette greit til syne. Flott låt, video og bonus: http://www.youtube.com/watch?v=co3qMdkucM0

1 kommentar:

  1. Gruppa fikk i seg en god del psykedeliske substanser da de laget denne plata. Klassisk materiale, og en del hakk bedre enn Labcabincalifornia etter min mening.

    SvarSlett