tirsdag 22. mars 2011

P is free


Det er heldigvis hyggeligere ting enn Nate Doggs død som har skjedd på hip-hop-fronten i det siste. Prodigy fra gruppa Mobb Deep er løslatt etter tre og et halvt år i fengsel, der han satt på grunn av våpenbesittelse.

Det passer fint med et New York-relatert cover nå, etter mye west coast og sørstats. Mobb Deep er så New York som man får det, og Prodigy og Havoc er nærmere bestemt fra Queens. De siste årene har de stort sett utgitt råtten dritt, men fra albumet Infamy (2001) og bakover er det meste gull. Inkludert Prodigys soloalbum H.N.I.C., som fikk sin oppfølger i 2008.

På coveret av H.N.I.C. 2 har Prodigy tydeligvis ikke bestemt seg for hva han vil ha på seg, og har gått for en helgardering. "Masse bilder av meg selv!" Dessverre er han ikke så interessant som han kanskje tror - i alle fall ikke når det kommer til selve rappingen, som jo er det viktigste. På H.N.I.C 2 er han akkurat like slapp og repeterende som han har vært de siste årene. Hans plate Return Of The Mac som kom året før inneholdt i det minste tøffe blaxploitation-vibber fra produsent Alchemist, men jevnt over er solodebuten H.N.I.C. og det eldre Mobb Deep-materialet hundre ganger bedre enn det som har kommet etterpå. Håper Prodigy og Havoc skjerper seg litt nå, og at P er sulten etter fengselsoppholdet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar