onsdag 16. mars 2011

Nate Dogg R.I.P.


Hadde egentlig planer om å poste et annet, mye morsommere cover i dag, men da jeg oppdaget at Nate Dogg var død ble det dette i stedet.

Nate Dogg har satt sitt preg på g-funk-hip-hop'en i en årrekke, og hans kanskje mest kjente bidrag blant mange legendariske hooks, er syngingen på Warren G's "Regulate". Denne klassikeren sparker i gang Warren G's debutalbum Regulate... G Funk Era fra '94, som G aldri skulle klare å toppe. Blant andre låter på skiva som jeg har hært mye på, er "Do You See", "So Many Ways" og "This DJ".

Coveret er fint nok, men kanskje ikke så spesielt i seg selv. Det som imidlertid gjør det så kult, er at det rammer inn musikken på en så god måte. Det er vestkysten av USA, det er palmer, enkle nabolag og biler, men det er også en viss melankoli som man ikke finner igjen blant så mange andre artister fra west coast. Warren G er først og fremst anerkjent som en dyktig produsent, men han er slettes ingen ueffen rapper heller. Hele pakka er veldig gjennomført - luftig og sval, funky og frisk.

G-funk'en har ebbet litt ut med årenes løp, og nå som Nate Dogg - en så stor representant - er borte, står det ikke mye igjen som minner om storhetstiden da G Funk Era kom ut. Men da er det jo bare å sette på klassikerne, og varme opp til sommeren igjen med de samme, gamle godlåtene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar