onsdag 23. februar 2011

A dog-eat-dog worldI 1991 hadde Tim Dog lagt inn et hissig innlegg i krangelen mellom west coast- og east coast-rapperne, gjennom den usedvanlige harde låta "Fuck Compton". For de uinnvidde er Compton et belastet strøk i Los Angeles, der svært mange vestkyst-rappere har sin opprinnelse, bl.a. medlemmer fra N.W.A.

Låta har blitt legendarisk, men mindre kjent er en annen Tim Dog-disselåt som kom hele tre år senere. The Dog har vært jevnt over forbanna gjennom hele sin karriere, og ville tydeligvis ikke ende beefen mellom vest og øst av hip-hop-USA. I '94 lanserte han nemlig sin personlige diss til Snoop Dogg: Singelen "Bitch With A Perm", som t.o.m. fikk en video.

Ikke bare bruker han en tradisjonell vestkyst-beat for å understreke at han vil lage helvete, han gjør også narr av Snoop Doggs tegnede trademark-hund. Hunden framstilles med pupper og det hele, og i snakkeboblen sier den "Now ya'll know who the real BITCH is!". Det er så mange morsomme detaljer på dette coveret - studér det selv. Jeg poster et Snoop-cover i tillegg, så man kan sammenlikne.

Det er en fryd å høre enhver Tim Dog-tekst, og på låta lager han i tillegg sin egen vri på velkjente Snoop-linjer:

With so many bitches in the industry
I'm being sweated by this bitch and her name is Snoopy
But huh somehow someway
she keep suckin' Smooth B and Slick Rick dick every single day


Den beste linja må nok likevel bli denne:

I'm starvin' for success and yo' ass is a muthafuckin' sandwich

Hardt! Men min all time-favoritt med Tim Dog er nok låta "Bronx Nigga", som dukket opp på en Tommy Tee & DJ Gordon-mixtape jeg anskaffet for drøyt ti år siden. Den kom helt ut av det blå for meg, og var tøff som fy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar