onsdag 17. februar 2010

Hardere blir det ikkeMai, 1991: Dvergen Bushwick Bill er deprimert og dritings, og drar til kjæresten sin for å be henne skyte ham. Hun nekter, det utvikler seg til en krangel, før pistolen plutselig går av. Kula går rett gjennom det ene øyet på Bushwick Bill, før den slår seg til ro inne i skallen. Øyet er ødelagt, men ved alt hell overlever Bill.

Bushwick Bill var medlem av rap-gruppa Geto Boys, som i tillegg besto av Scarface og Willie D. Til tross for at jeg har hørt på hip-hop i mange år nå og Geto Boys er en velkjent gruppe, tok det lang tid før jeg oppdaget coveret ovenfor. Det er komisk, sjokkerende og hjerteskjærende på samme tid. Spesielt gripende er det når man kjenner gruppas tekstmateriale, som ofte var usedvalig renskåret, ærlig og rått. Skiva over heter beskrivende nok We Can't Be Stopped, og bildet er tatt etter skuddulykken. Hardere blir det ikke, og man får inntrykk av at disse tre karene aldri vil svikte hverandre.

Platen inneholder bl.a. låta "Fuck A War", der Bushwick Bill blir oppringt av militæret og ber dem dra til helvete, og klassikeren "Mind Playing Tricks On Me" som åpner med følgende linjer av Scarface:

"At night I can't sleep, I toss and turn
Candle sticks in the dark, visions of bodies being burned
Four walls just staring at a nigga
I'm paranoid, sleeping with my finger on the trigger"

1 kommentar:

  1. I boka "Check the Technique" sier Bill at han angrer litt på bildet i dag, og at han følte seg presset til å ta det. Likevel et legendarisk cover.

    SvarSlett